top of page

Etikett Vendégeknek

avagy hogyan viselkedik egy jólnevelt vendég

A jó emberi kapcsolatokhoz elengedhetetlen a kölcsönös tisztelet, a bizalom és egymás elfogadása is. Szerencsére legtöbbünk az általános illemszabályokkal tisztában van. Ennek ellenére sajnos sokszor szembesültem már azzal, hogy nem minden Vendég tartja tiszteletben az időmet, egészségemet, megélhetésemet, munkakörülményeimet, ezért legnagyobb elkeseredésemben az íratlan szabályokat -amikre azt hittem, mindenki számára magától értetődőek- írásba foglaltam.
Lássuk hát, mik azok a szabályok, amik betartásánál nagyon hálás leszek Neked:

Etikett és szabályzat: FAQs

Időpont egyeztetése

Bejelentkezéseidet személyesen, telefonon, applikáción keresztül vagy online felületen is megteheted. Én személy szerint bárhol elérhető vagyok – hívás, SMS, Facebook Messenger, Viber, e-mail, online bejelentkező felület... Sokszor nem tudom felvenni munka közben a telefont, nem tudok azonnal válaszolni az üzenetekre, de amint szabad vagyok, keresni foglak! Az online felület legnagyobb előnye pedig, hogy a nap 24 órájában tudsz Hozzám időpontot foglalni, láthatod naptáramat és könnyen összeegyeztetheted sajátoddal.


Reggel 8 előtt, este 8 után és vasárnaponként ha SOS el szeretnél érni, kérlek, írásban üzenj!

Érkezés időben

Kérlek, mindig érkezz pontosan! Késés esetén mindig telefonálj, tájékoztass Engem is! Ha mégis késel, azt az időt a Te programodból kell lecsípnünk, nem játszhatunk a következő vendég idejével. Az is előfordulhat, hogy már nem tudlak elvállalni, mert szoros az időbeosztásom, kérlek, ilyenkor legyél megértő!

Időpont lemondása

Sajnos sokszor előfordult már, hogy lemondás nélkül nem jön el valaki, vagy aznap mondja le, amikor jönnie kéne. Ez roppant kellemetlen, mert ilyen hirtelen már nem tudom az üres időpontot betölteni. Minden lemondott, nem igénybe vett időpont Nekem bevétel kiesés, miattad más vendégről mondok le. Természetesen bármikor bárkivel előfordulhat, hogy közbejön valami, nem tud eljönni a foglalt időpontra. Ilyenkor kérlek, minimum 24 órával előbb jelezd, hogy nem tudsz eljönni Hozzám. Vannak várólistás vendégek is, ha időben jelzel, gyorsan be tudok tenni valakit helyetted. Ha nem időben jelzel vagy nem jelensz meg, ’pótdíjat’ számolok fel. A kezelés napján való lemondás esetén a bejelentett szolgáltatás 50%-át, lemondás nélkül 80%-át számolom fel. Természetesen ha valaki betegség miatt mond le időpontot, rá nem vonatkozik a pótdíj! Amennyiben valaki kétszer egymás után, lemondás nélkül nem jelenik meg, nem áll módomban többet vállalni.

Betegség esetén halasszunk!

Nincs annál zavaróbb, mikor valaki tüsszögve, náthásan, köhögve érkezik meg Hozzánk, percenként orrot fúj és bejelenti, már 2 napja lázas. Olyan Vendégem is volt már, aki örömmel hívott fel hogy szabadságot vett ki egész hétre mert beteg, így végre ráér ellátogatni Hozzám...

Ha betegnek érzed magad vagy bármilyen vírusos eredetű elváltozás van a bőrödön –pl. herpesz-, egyeztessünk új időpontot! Én is ügyelek arra, hogy Te ne kapj el semmit a szalonban, Te se veszélyeztesd magad, Minket vagy a többi Vendég egészségét!

Gyermekek

Amennyiben nem tudod megoldani, hogy vigyázzanak gyermekedre, és magaddal kell hoznod Őt is, kérlek, először egyeztess Velem! Ha többen jöttök, gondoskodj előre gyermeke(i)d szórakoztatásáról! Sok vendég pihenni, feltöltődni jár Hozzánk, és nagyon zavarhatja, ha egy gyerek hangoskodik, rohangál. A szalonban drága munkaeszközök is vannak, nem szerencsés, ha a picúr ezek valamelyikével szeretné lefoglalni magát. Gondolj a többi Vendégre és Ránk is, a szalon a Mi munkahelyünk!

Telefonálás

Vannak olyan szolgáltatások, amik közben nyugodtan telefonálhatsz, vannak, amik közben viszont nagyon zavaró. Legjobb, ha a szalonban rezgő üzemmódra állítod a telefont, és csak a sürgős hívásokat fogadod. Neked is jobb, ha a szépítkezési idő alatt semmi másra nem kell koncentrálnod, csak arra, milyen jó végre magaddal törődni kicsit.

bottom of page